Palliatieve zorg
( Stervensbegeleiding)

In een wereld waar palliatieve zorg een essentieel onderdeel vormt van de gezondheidszorg, streven we ernaar om een leidende rol te vervullen door onze trainingsprogramma's te bieden die diepgaande kennis, praktische vaardigheden en een empathische benadering omvatten. De scholing omvat het volledige 'Stervenspad', waarin uitleg wordt gegeven over de veranderingen in het lichaam van de stervende en de oorzaken hiervan. Naast heldere anatomische uitleg wordt ook aandacht besteed aan hoe deze informatie aan de familie kan worden overgebracht, waarbij tal van anekdotes en praktijksituaties worden gedeeld.

Voor wie is de bijscholing?

  • ZZP-ers in de zorg
  • Verpleegkundigen, Ziekenverzorgenden, Zorghulpen, Vrijwilligers
  • Mantelzorgers
  • Artsen en Behandelaars.

Wat is het doel van de bijscholing?

Ons doel is om zorgverleners op te leiden die:

  • De kenmerken van het stervende lichaam kunnen benoemen en beschrijven, en deze in begrijpelijke bewoordingen aan de familie van de cliënt uitleggen.
  • In staat zijn om toekomstige kenmerken te benoemen en uit te leggen waarom deze zich zullen voordoen.
  • De familie kunnen informeren over complementaire zorg en hen begeleiden bij het verhogen van het comfort van de cliënt.
  • Met gedegen kennis kunnen overleggen met behandelaars en andere disciplines om invloed uit te oefenen op het behandel- en begeleidingsbeleid, evenals om mogelijke complicaties in het stervensfase van de cliënt te herkennen en hierop te anticiperen.
  • De familie op een juist moment kunnen voorlichten en begeleiden bij de voorbereiding van het afscheidsmoment, inclusief uitleg over welke informatie na het overlijden wordt gevraagd door de schouwend arts en de uitvaartzorg.

Verdere informatie over de bijscholing

Studiebelasting: 4 uur
Studiekwalificatie: 4 punten geaccrediteerd door V&VN
Cursusduur: 4 uur
Kosten: €140

Locatie: Nieuwe Langeweg 75, 3194DC  Rotterdam Hoogvliet

Schrijf je in voor een van de bijscholingen

De scholing kan doorgaan bij minimaal aantal deelnemers van 4.

There is no Event

Aanmelden & annuleren

Heb je je bedacht vóór de startdatum van de RCE cursus waarvoor je je had aangemeld? En wil je je toch niet inschrijven? Jammer. Lees de stappen door die je moet ondernemen om je cursus aanmelding te annuleren.

Lees meer