Intervisie voor ZZP'ers

Binnen de Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen Zorg (WKKGZ ) is opgenomen dat ZZP'ers werkzaam in de zorg minimaal 1 x per jaar intervisie volgen. Intervisie is een georganiseerd gesprek tussen mensen die werkzaam of in opleiding zijn in hetzelfde vakgebied. Onderwerp van gesprek zijn de verrichte werkzaamheden en de daaraan gerelateerde problemen/uitdagingen. Het is een gestructureerd groepsgesprek van 6-8 personen met als doel van en met elkaar te leren rond een gemeenschappelijk thema/terrein.

Wat is het doel van de intervisie?

Het doel van de intervisie is om kritisch te kunnen kijken naar het eigen functioneren en hierop te reflecteren. Waarmee je op een professionele wijze zorg aan zorgvragers en opdrachtgevers kunt leveren. Na het behalen van het certificaaat ben je instaat om te kunnen reflecteren. En ben je gekwalificeerd volgens de norm van de WKKGZ deze certificaat is 1 jaar geldig.

Voor wie is de bijscholing?

Alle zorgprofessionals
 

 

Wat is de meerwaarde van de intervisie?

De ZZP’er:

  1. Kan zijn dagelijkse ervaring omzetten in een casus.
  2. Stelt zich open en kwetsbaar op in het bespreken van de casus(sen).
  3. Is professioneel en repesctvol voor de inbreng van de casus(sen) van de mededeelnemers.
  4. Kan reflecteren op zijn/haar eigen handelingen en dit om te zetten naar ontwikkelpunten.

Hoe ziet het programma eruit?

  • De ZZP’er leest zich in de voorbereidende opdracht die via de mail wordt verzonden.
  • De bijeenkomst start met een welkoms- en voorstelronde. Daarna worden de casussen gepresenteerd en zal er een keuze gemaakt worden welke casus besproken wordt.
  • De casus wordt aan de hand van een intervisie methode of vergelijkbare methode onder begeleiding van intervisiebegeleider besproken.
  • De deelnemer maakt tijdens de afrondingsfase een reflectieverslag.
  • Bij een actieve deelname krijgt de deelnemer aan het eind van de intervisie een certificaat.

Certificaat
Na het behalen van het certificaaat ben je instaat om te kunenn reflecteren. En ben je gekwalificeerd volgens de norm van de WKKGZ deze certificaat is 1 jaar geldig.

Verdere informatie over de bijscholing

Studiemateriaal: Het digitale werkboek: Intervisie voor ZZP’ers
Studiebelasting:
3 uur
Studiekwalificatie: V&VN accreditatie wordt aangevraagd.

Cursusduur: 3 uur

Locatie: Nieuwe Langeweg 75, 3194DC Hoogvliet
Kosten: € 75,- (vrijgesteld van BTW)

Maak kennis met de intervisiebegeleider!

Mijn naam is Edwine Kooyman en in 1991 heb ik mijn HBO-verpleegkunde diploma behaald aan de Hogeschool Rotterdam. 

Mijn carrière ben ik begonnen in de thuiszorg als wijkverpleegkundige en later als casemanager. Na 12,5 jaar heb ik de overstap gemaakt naar de kinderopvang waar ik een leidinggevende functie heb vervuld. Later ben ik daar als praktijkopleider en VVE trainer gaan werken.

In 2014 ben ik bij een VVT organisatie gaan werken waar ik in diverse functies als ambulant verpleegkundige, teamleider en kwaliteitsondersteuner gewerkt heb. Momenteel ben ik bij dezelfde organisatie werkzaam als coach en docent.

Sinds kort ben ik zelfstandig ondernemer van Edwien (Team)Coaching & Training. Als spontaan, open en enthousiast persoon vind ik het een uitdaging om met individuen te werken en mensen in hun persoonlijke uitdaging te coachen. De rode draad in mijn loopbaan is individuen en teams krachtiger laten zijn binnen hun dagelijkse praktijk.

Schrijf je in voor een van de bijscholingen

oktober 2024
okt 10
10 oktober 2024

Binnen de Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen Zorg (WKKGZ ) is opgenomen dat ZZP'ers werkzaam in de zorg minimaal 1 x per jaar intervisie volgen.
Datum: 10 Oktober 2024
Tijdstip: 10:00 uur tot 13:00 uur
Locatie:
Nieuwe Langeweg 75, 3194DC Hoogvliet

€75,00

Aanmelden & annuleren

Heb je je bedacht vóór de startdatum van de RCE cursus waarvoor je je had aangemeld? En wil je je toch niet inschrijven? Jammer. Lees de stappen door die je moet ondernemen om je cursus aanmelding te annuleren.

Lees meer